Call us  0895 679936

ул. "арх.Камен Петков" 64

гр. Пловдив, 4000

Технология на изграждането на сгради от метални конструкции

Металните конструкции са модерен, икономически ефективен и надежден метод за изграждане на стоманени къщи, производствени халета, гаражи, търговски обекти и други.

Според начина си на изграждане сградите от метални конструкции се делят на:

Сглобяеми;

Модулни.

Разликата между двата вида метални конструкции е, че сглобяемите конструкции се изграждат от отделни елементи, докато модулните се сглобяват от готови блок елементи, които са произведени в завода и доставени на място на обекта.

Строителството на сгради от метални конструкции е широко разпространено в цял свят, благодарение на безспорните предимства на тази технология: простота на изпълнението, възможност за бърза инсталация и деинсталация, изпълнение на индивидуални и типизирани проекти, ниски разходи за изграждането.

Технология на изграждането на сгради от метални конструкции

Металната рамка е в основата на сградите от метални конструкции. Основната рамка се състои най - често от носещи колони и хоризонтални елементи, които се монтират с помощта на болтови съединения.

След като се изгради основната рамка се монтират стените и покрива. За изграждане на стените на халетата или производствените цехове от метални конструкции най - често се използват сандвич панели. Сандвич панелите представляват трислойна, монолитна, композитна структура, състояща се от два стоманени листа, между които е поставен експандиран полистирол, полиуретан или минерална вата. Облицоването на сградата със стени от сандвич панели осигурява не само добра топлоизолация, но и поради лесния им монтаж се съкращава още повече времето за строителство.

Покривът също може да е от сандвич панели или друг вид покривен материал, като ЛТ ламарина.

Надеждност, издръжливост, ниско тегло, лекота и удобство на монтажните работи са основните отличителни предимства на тази технология. Като прибавим и бързината в изграждането на такъв тип сгради  и това, че тази технология позволява да бъдат изграждани сгради както серийно производство, така и по индивидуални проекти, мислим, че ако имате нужда от проект за стоманена къща или проект за хале, хангар или производствен цех, спокойно можете да се насочите към проект за метални конструкции.