Call us  0895 679936

ул. "арх.Камен Петков" 64

гр. Пловдив, 4000

Семеен Хотел, гр.Смолян

Възложителят на този проект е бенефициент по Оперативна програма „Развитие на селските райони“. При оценка на проектното му предложение комисията е повлияна от премерената амбиция на инвеститора за разширяване на бизнеса с неземеделски дейности и създаване на допълнителни работни места. Парцелът, предвиден за построяване на хотела се намира в сърцето на Родопите - до град Смолян.

Екипът от Архитектурно Студио "Пловдив Дизайн", развива своята концепция в проект за семеен хотел финансиран по европрограми на разгъната площ от 1163 кв.м., в това число изба – 245 кв.м.

Сградата е масивна, издържана в съвременен и модерен стил.

От север са обособени два отделни входа – по един за всяка от двете секции, които могат да функционират и самостоятелно. Просторни входни антрета свързват стълбищата с помещенията за общо ползване, разположени на този етаж – две кухни, две дневни и две трапезарии. Кухните и дневните чрез тераси с южно изложение имат подход към градината.

На първия жилищен етаж са разположени шест двойни стаи, всяка с дрешник, собствен санитарен възел и тераса. Четири от стаите са с южно изложение, една – със североизточно и една със северозападно. Независимо от изложението, което имат, стаите за настаняване са просторни, а от терасите се откриват невероятни гледки към околните върхове.

Вторият етаж има аналогично разпределение.

Двете двойни стаи на таванския етаж са с южно изложение. Едната разполага със самостоятелен санитарен възел, а другата – със самостоятелен санитарен възел и дрешник.

Елегантната визия на сградата хармонира с архитектурата наоколо и не нарушава крехкото равновесие в планината. Тук амалгамата от природа и културни традиции е съвършена, а тишината и спокойствието са част от интериора.

Гостите могат да бъдат поглезени с джакузи и многобройни кулинарни изненади.

Теренът е с достатъчна площ за обособяване на различни развлекателни зони.

При изготвянето на проекта водещ мотив за създателите му е осигуряването на перфектните условия за отдих. Това проличава от ситуирането на сградата в парцела, от начина, по който са организирани вътрешните пространства и от дребните детайли на екстериора.

Изпълнението на проекта ще осигури отлични условия за отдих в едно райско кътче, далеч от напрегнато ежедневие и суматохата на големия град.

 

5