Call us  0895 679936

ул. "арх.Камен Петков" 64

гр. Пловдив, 4000

Сглобяеми къщи - имат ли почва у нас

Сглобяемите къщи стават все по - популярни и у нас, тъй като имат някой много важни предимства, с които ще ви запознаем накратко в този материал.

Преди да започнем да ги изброяваме обаче да видим какво представляват тези къщи.

Модулните или сглобяеми къщи се състоят от отделни части, които се изработват от различни фирми. След като всички части са готови, просто модулите се пренасят на терена на собственика и къщата се сглобява.

Предимствата на сглобяемите къщи са доста, но ние ще изброим най -важните от тях.

  • Бързината на строителството

Ако направим едно сравнение между тухлената, монолитна къща и модулната къща, строителството на сглобяемата е в пъти по - бързо. Ако за монолитна къща  с обща площ от 150 - 200 кв.м. ще са необходими около 5 - 6 месеца работа, то за да се нанесете в модулната си къща ще са ви нужни около 2 месеца, като в този период е включен проекта, изработката на модулите и монтажа им на терен.

  • Висока сеизмична устойчивост

Поради липса на тежки бетонни конструкции модулните къщи са с висока сеизмична устойчивост. Освен това тези къщи са построени от дърво, което е гъвкаво като материал и издържа на големи деформации и натоварвания.

  • Природосъобразност

Това е може би най - голямото предимство на сглобяемите къщи. Тъй като  както споменахме основният материал, от който се изработват е дърво, това ги прави напълно екологични. Само за сравнение - ако в една тухлена къща радиационното ниво достига до 60%, то при модулните къщи е едва 16%.

  • Лесна реконструкция

Много по-лесно и евтино е да се направят промени и ремонти в модулните къщи, тъй като при тях няма носещи стени и тежки бетонни конструкции.

  • Многобройни варианти

Голямото разнообразие от готови проекти, възможността за изготвяне на индивидуален план и правото сами да избирате всичко в дома си - от стените, до броя на стаите и местата на прозорците е също голям плюс в полза на модулните къщи.

Като недостатък можем да отбележим само цената. Въпреки, че фирмите, които произвеждат модулни къщи твърдят, че те са достъпни, цената им към момента е все още доста висока за средния български гражданин.