Call us  0895 679936

ул. "арх.Камен Петков" 64

гр. Пловдив, 4000

Сглобяеми дървени къщи

Ако погледнем в световен мащаб, популярността на сглобяемите дървени къщи (с рамкова конструкция или изцяло от дървен материал) е доста голяма и голям процент от населението в европейските страни, САЩ, Канада живее именно в такива къщи.

У нас обществото все още е скептично настроено към този вид къщи, тъй като традиционното ни строителство включва изграждане на масивни къщи от бетон и тухли.
Подценяването на сглобяемите къщи се подсилва и от факта, че българските семейства не са добре информирани за предимствата на този вид строителство.

Тъкмо този факт ни подтикна да се опитаме да повдигнем малко завесата, като разкажем малко повече за сглобяемите дървени къщи по готов или индивидуален проект.

Най-голямото предимство на този вид строителство е неговата бързина. За разлика от традиционното строителство на къщи, при което се изисква доста голямо технологично време и съобразяване с атмосферните влияния, при строителството на дървените къщи процесът е сведен до три месеца, като два месеца са необходими да бъде изработена конструкцията от производителя и от една до три седмици отнема монтажа.

Много от клиентите се притесняват от цената на дървените къщи, но истината е, че в момента можете да закупите своята къща на цената на един двустаен апартамент в столицата. За разлика от апартамента обаче ще имате просторна, топла и уютна къща с поне няколко стаи в повече.

Другото, което притеснява повечето хора е доколко устойчиви на пожар са къщите и дали са топло и шумоизолирани.
Предполагаме, че самата мисъл, че къщата е от дърво предизвиква притеснения от възникване на пожари. Спокойно! Дървената конструкция, от която се сглобяват къщите е третирана със специални препарати, които гарантират безопасността на дома. Разбира се, това не означава, че трябва да сте безотговорни или да си правите експерименти, тъй като всички знаете, че пълна гаранция никъде не съществува.

Сглобяемите дървени къщи имат много добри термоизолационни качества, тъй като се изработени така, че да ви спестят големите разходи на енергия. 
В заключение можем да кажем, че този вид къщи:
* Могат да бъдат изработени по готов или по индивидуален проект;
* Построяването им не отнема много време;
* Енергийно ефективни и екологично чисти са;
* Устойчиви са на пожар, бури, дъждове и снеговалежи;
* Цената им не е непосилна.

 

1