Call us  0895 679936

ул. "арх.Камен Петков" 64

гр. Пловдив, 4000

Проект за къща в село Скутаре, Община Марица

Етажи: 
1 етаж

Представяме Ви проект за масивна едноетажна къща. В този проект, върху 199,43 кв.м. застроена площ със завиден усет за лекота и функционалност е развита идеята на проектантския ни екип.

Преодоляването на разликата между терена и жилищният етаж се осъществява със седем стъпала. Малка площадка води до ориентирания на запад вход, оформен като кокетна ниша.

Коридор с правоъгълна форма осигурява връзката между отделните помещения в сградата. От разпределението се вижда практичната организираност на вътрешното пространство и оптималната функционална обвързаност на отделните помещения.

На север са ориентирани двете спални. Те имат еднаква площ – 17,50 кв.м. За удобство родителската спалня е с директен достъп до дрешника и единия от санитарните възли ( баня с тоалетна). Предвидено е обитателите на втората спалня да ползват баня и тоалетна, свързани в общо помещение, разположено в дъното на коридора – между дневната и спалнята.

Помещенията от група „ден“ заемат по-благоприятното южно изложение. Дневната, трапезарията и кухнята са организирани в едно общо пространство, в което отделните зони са ясно обособени. Бар-плотът сепарира зоната за приготвяне на храната (12,65 кв.м) от зоните за хранене и отдих ( с обща площ 31,41 кв.м). От зоната за отдих е предвиден вход към просторния кабинет (17,94 кв.м.). Разположението на кабинета извън динамичните зони в къщата осигурява необходимото за задълбочени занимания спокойствие.

Непосредствено до входа са разположени две помощни помещения – малък килер ( 4,82 кв.м) и перално ( 3,00 кв.м ).

Чрез обширната веранда, опасана от елегантна колонада свежестта и пъстротата на двора навлизат в жилищното пространство. Именно тази площ от 29,02 кв.м. в топлите месеци би се превърнала в любимо място за релакс на всички членове на семейството.

Материалите, включени в спесификацията са съобразени с предлаганите на пазара.

Всяко помещение в тази къща е разположено на точното си място. Изчистените форми и липсата на прекалена претенциозност допълват чувстото за уют и комфорт.

 

5