Call us  0895 679936

ул. "арх.Камен Петков" 64

гр. Пловдив, 4000

Проект за къща в село Белащица

Къщата е с отлично местоположение в нов комплекс от фамилни къщи в с.Белащица. Сградата е двуфамилната и е проектирана като двуетажна къща близнак с живописен изглед към гр.Пловдив и Родопа планина. Предимството на тази разработка е споделено дворно място с осигурено вече електро и вик захранване, обща градина с барбекю за прием на гости и общ паркинг към къщата, но едновременно с това всяко семейство е със самостоятелен и отделен вход към жилището си.

В обемно пространствено отношение сградата е двуетажна със семпла, но стилна визия - постигната с умела композиция на два цвята. Първият етаж зона ден, включващ антре,  дневна, трапезария, кухня, WC и стълбищна клетка, а на втория е зона нощ състояща се от три спални и баня. Разгънатата застроена площ  на всяко жилище е 135кв.м. Светлата височина на помещенията е 2.65м.

Носещата конструкция е скелетно гредова, състояща се от стоманобетонови колони греди и шайби проектирани по изискванията на БДС-EN 1998-1:2006 за земетръс. Ограждащите зидове са от керамични тухли  25cм и топлоизолация с дебелина 10см покрита с влачена мазилка 3мм и цокъл от каменна облицовка. Вътрешните преградни стени са 25см покрити със съответният за помещението довършителен слой. Покривът е дървен, двускатен покрит с керамични керемиди тип Марсилски.

2