Call us  0895 679936

ул. "арх.Камен Петков" 64

гр. Пловдив, 4000

Проект за къща в гр.Съединение

Това е проект на къща - светъл и елегантен дом, с изчистени линии, разположен в парцел от 2дка. Двуетажната сграда е с разгъната площ  331,61 м², в която  помещенията от зона „ден“ са разположени на първия етаж. С три стъпала се преодолява разликата в нивата на терена и първия етаж. От малка площадка се достига до ориентирания на югоизток вход. Умело проектантско решение е замяната на традиционното входно антре с дрешник, разположен непосредствено след входа. 

На срещуположната страна са позиционирани тоалетна и перално помещение. Дългият Г - образен коридор е „артерията“, която осигурява връзката между входа и останалите помещения на ниво партер. 

Кухнята е просторна и заедно с трапезарията е организирана в едно общо пространство с площ 29,7 м². За удобство на домакинята, между кухнята и килера за съхранение е осигурена директна връзка. Предвидено е настилката в зоната за приготвяне на храната да бъде от теракота, а в зоната за хранене – паркет.  

Дневната ( 38,50м²) с камина е безспорният център на този дом.  Тя е ориентирана на северозапад, а през големите ѝ прозорци, домакини и гости могат да се насладят на светлината и спокойствието, лъхащи от градината. Плъзгащата врата към трапезарията разширява оптически това пространство. 

Просторната веранда  има изглед към градината и е отлично място за релакс и отдих. Тя има пряка връзка с дневната и с трапезарията.
В дъното на коридора е разположен още един килер. В тази, по-тиха част от партера е разположена и една от спалните, до която е предвиден още един санитарен възел- баня с тоалетна.  

Стълбището осигурява подхода към втория етаж. Тук са разположени помещенията от зона „нощ“. Малкият коридор има директна връзка с  трите просторни спални. Към всяка от тях е предвиден собствен дрешник и санитарен възел – баня и тоалетна. Чрез това архитектурно решение се осигурява повече лично пространство за всеки от обитателите и гостите на дома. Спалнята с югоизточно изложение е свързана с тераса.
Малкото свободно пространство в коридора е оформено като килер, в който е поместен и отворът за ревизия на покрива.

Като цяло площите на двата етажа са организирани функционално и пестеливо, и по този начин е осигурена достатъчна площ в отделните помещения. Това е проект за класически елегантна къща, с много удобства и простор.