Call us  0885 826 654

ул. "арх.Камен Петков" 64

гр. Пловдив, 4000

Проект за еднофамилна къща в град Пловдив

Двуетажната сграда е ситуирана в урегулиран парцел с площ от 500 кв.метра по такъв начин, че да осигури на обитателите си спокойствие и релакс. Отстоянието от улицата, разположението на гаража са своеобразна бариера пред шума от външната среда.  Гаражът е ситуиран перпендикулярно на основната сграда. Той е с площ 19,78кв.м. без вътрешен преход към къщата.

Входът и санитарните възли са ориентирани на север, а малък „Г“ образен коридор свързва помещенията, разположени на първи етаж. Непосредствено след входа се намира пералното помещение. То има пряка връзка със сантарния възел – баня с тоалетна и на практика съчетава и функциите на изолационно антре.

В съседство е единствената спалня на това ниво. Тя е ориентирана на югоизток, а отстоянието ѝ от улицата е достатъчно, за да я превърне в спокойно място за отдих.

Обединили сме в едно помещение дневната, трапезарията и кухненския бокс. Тук зоните с различна фукнционалност са с подходяща настилка – теракота за кухненския бокс, и паркет за дневната и трапезарията. Освен пестеливото използване на пространството, това обединяване на трите помещения в едно общо, го превръща в своеобразен слънчев акцент и център на цялата къща. Във всеки миг от деня, независимо от капризите на сезона, светлината прелива от прозорците, ориентирани на север, изток и юг. Отвореното пространство дава възможност за разграничаване на зоните за хранене и релакс чрез различни цветови решения или чрез подходящо, ненатрапчиво и функционално интериорно обзавеждане. Дневната има директната връзка с южната веранда, която през топлите месеци може да се превърне в прекрасен кът за отмора, слят с хармонията на градината.

Стълбищна клетка осъществява връзката между двата етажа. На второ ниво са разположени три спални с общ санитарен възел – тоалетна и баня. Двете спални, предвидени за децата имат директна връзка с терасата.

Като цяло проектът е едно бижу, разположено на 103,16кв.м. застроена площ. Функциалността на помещенията е постигната без излишна помпозност и разточителство на пространство. Тук всяко кътче е намерило своето точно място и осигурява на обитателите удобство и комфорт.