Call us  0895 679936

ул. "арх.Камен Петков" 64

гр. Пловдив, 4000

Проект за двуетажна къща в с.Марково, Община Родопи

Представяме Ви проект разработен като модерна къща със застроена площ 206,5 м², чиито удобства са комбинирани с невероятното местоположение на с.Марково (само на 3-4 км, южно от Пловдив).  

Планировката е развита на два етажа, чиято разгъната площ  е 357 м².

Влизането в къщата е от северната страна, под входен навес. Входното антре има директни подходи към помещенията, разположени на първия етаж. Стълбищната клетка осъществява връзката  между двете нива. Кухнята е разположена на първия етаж и е обособена като самостоятелно помещение.

На първия етаж са развити още: една от спалните, просторна дневна, функционално свързана с обширна веранда, перално помещение, баня,тоалетна и гараж. Гаражът е с площ, достатъчна за два автомобила и има директна връзка с къщата. Пред него са обособени и две паркоместа.  

На второ ниво са разположени три спални, кабинет, две бани с тоалетна и  две тераси, от които се открива невероятна панорама към град Пловдив и към Природен парк „Родопи“, който започва непосредствено над селото.

Пространството и на двата етажа е организирано изключително рационално. Функционалната връзка между помещенията на този красив и модерен дом създава усещането за допълнителна широта и простор. Слънцето влиза през огромните прозорци и допълва уюта и хармонията.

Силуетът на жилището е изчистен и красив.

Умело е решен проблемът с неприятния западен  вятър, характерен за региона, чрез ориентиране на сервизните помещения в тази част на сградата.

Конструкцията на къщата е монолитна: от стоманобетон се изграждат гредите,колоните и междуетажните плочи и противоземетръсните шайби. Стените са предвидени от тухлена зидария с дебелина съответно: на външните стени - 25 см, на вътрешните носещи зидове - 25 см и на вътрешните  преградни стени – 12см. По външните стени е предвидено полагането на топлоизолация. Покривът е с дървена носеща конструкция и покритие от керемиди.

Безспорните предимства на този проект са съвременният и практичен стил, както и близостта на  Марково до град Пловдив. Това е жилището – релакс, в което всеки има своя територия. Тук можеш да се прибереш след напрегнатия делник в шумния град и да отдъхнеш, наслаждавайки се на изгледа, вдъхващ спокойствие.

1