Call us  0895 679936

ул. "арх.Камен Петков" 64

гр. Пловдив, 4000

Проектиране на еднофамилна къща със системата на YTONG

Няма как да не сте чували за блокчетата от газобетон, които най - често наричаме YTONG.

Най-вероятно във вашия дом или вила има поне една стена, която е изградена от такива блокчета. С тях се работи лесно, евтини са и са много подходящи за изграждането на вътрешни и външни, преградни стени, колони и какво ли още не.

Но знаете ли, че вече можете да си построите еднофамилна къща изцяло със системата YTONG?

Макар, че все още проектите за къщи изцяло от YTONG у нас не са толкова популярни, в Европа използват системата от доста години, за да строят къщи, сгради, спортни съоръжения.

Какво представлява системата YTONG?

Системата включва няколко вида блокчета, всяко от които е с различно предназначение.

YTONG дава възможност за безкофражно отливане на стоманобетонните пояси с помощта на коритообразни блокчета YTONG.

За изграждането на външните стени се използват блокчета с готови отвори, които спестяват значителна част от кофражните работи. Блокчетата, с отвори дават възможност носещата стоманена конструкция да се „вплете” идеално в сградата, като по този начин се увеличава енергийната ефективност на еднофамилната къща, а от друга страна стените остават напълно еднородни и гладки.

Освен тези видове блокчета има и такива, които се използват за изграждане на вътрешните стени, на покриви, за тераси, корнизи и други елементи на сградата.

Защо тази система набира популярност и у нас при направата на проекти на еднофамилни къщи ?

  • По - малко разходи и време. Строителството на къщи с газобетонни блокчета изисква много по - малко време, строители, техника и финансови средства;
  • Системата YTONG осигурява ниски разходи за отопление. Газобетонните блокчета имат много добри топлоизолационни качества. През зимата този материал спомага да се икономисва от отопление, а през лятото осигурява приятна хладина и без климатик.
  • YTONG е устойчив на огън материал, който в случай на възникване на пожар не отделя токсични газове;
  • Осигурява перфектна звукоизолация. Стените, изградени със системата на YTONG осигуряват ефективна звукоизолация, която отговаря на най-високите стандарти;
  • С тази система може да бъде използвана за изграждане на абсолютно всички части на еднофамилната къща - от основите, вътрешните стени до покрива и балконите.
2