Call us  0895 679936

ул. "арх.Камен Петков" 64

гр. Пловдив, 4000

Предимства на изграждането на обекти с метални конструкции

Ако се поразходите и се поогледате ще ви направи впечатление, че почти всички производствени цехове, халета, временни постройки, та и гаражи са от метални конструкции.

Това е така, тъй като сградите от метални конструкции са не само много практични, но и доста по - евтини като цени в сравнение с традиционното строителство.

Какви са вариантите за изграждане на една сграда от метални конструкции?

Първото, което е необходимо да се подсигури е проект на сградата. За проектиране на сгради от метални конструкции можете да се обърнете към архитектурно студио или да закупите готов проект.

Предимствата на този вид строителство са:

  • Сградите, изградени от метални конструкции са с доста по - ниски разходи - в изграждането им не се налага наемането на много хора, няма нужда от тежки машини и единствения по - голям разход е за закупуването на металните профили.
  • Бързина на строителството. В сравнение с традиционно строителство, където съществува фактор технологично време, което е необходимо за приключването на всеки един етап от строителството, при изграждането на цехове, гаражи, халета от метални конструкции този фактор липсва и строителството не отнема повече от месец.
  • Липса на т. нар. „мокри” процеси. Мокрите процеси като изливане на бетон и други, които се използват в традиционното масивно строителство и които изискват определено технологично време, тук липсват, което значително съкращава процеса на строителство и дава възможност сгради от метални конструкции да бъдат изграждани по всяко време на годината.

Елементите обикновено се изготвят предварително в цех за метални конструкции където се постига висока степен на завършеност на отделните елемент. Елементите са модулни, и точността, с която се изработват е в милиметри. Транспортирането до обекта става наведнъж, след което се сглобяват и монтират за 5 - 6 дни на строителната площадка при предварително подготвена основа. Обличането на сградата се осъществява със сандвич панели с цвят по избор.

Само за сравнение: За да се изгради напълно един гараж или хале за производствена дейност по традиционните начини на строителство, отнема поне около половин година, докато при металните конструкции сградата е готова за около месец с до 99% завършеност на сградата.

5