Call us  0895 679936

ул. "арх.Камен Петков" 64

гр. Пловдив, 4000

Предимствата на сглобяемите стоманени къщи

В предимствата на сглобяемите къщи от дърво вече са се убедили голяма част от потребителите, но стане ли дума за сглобяеми къщи от метални конструкции, като че ли българските семейства все още не могат да преодолеят предубежденията си.
За да разсеем някой неясноти относно сглобяемите метални къщи решихме да ви запознаем малко по-детайлно с техните предимства и с основните им технически характеристики.

Кратък срок на изпълнение

Най-голямото предимство на този вид сглобяеми къщи е изключително кратния им срок на изграждане (приблизително две седмици)
Защо срокът на изграждане на сглобяемите метални къщи е толкова кратък?

При изграждането на сглобяемите метални къщи, основната конструкция е от метални профили с различна дебелина и твърдост, които просто се сглобяват на място. Не се налага да си използва тежка строителна техника или голям екип от строители. Достатъчно е на определения за строеж терен да се достигне до нулевия цикъл, след което се монтира основната метална конструкция. (Монтажът се извършва посредством болтови връзки или заварки, като сглобките са подсилени със стоманени крепежни планки).

По-ниска цена: Тъй като металът е по-евтин от дървения материал, то и сглобяемите метални къщи са по-евтини от къщите от дърво.

Реализация на нестандартни архитектурни проекти.

Сглобяемите къщи от метални конструкции могат да бъдат изграждани на неравни терени, което е от голямо предимство за терени с голяма денивелация. Не е задължително условие къщата да бъде на един етаж, тъй като материалът позволява изграждане на нестандартни форми и височина до два до три етажа на сградата. При желание, има възможност бързо и лесно да бъдат направени архитектурни промени.

Висока издръжливост при земетресение

Поради голямата здравина на метала и ниското тегло на конструкцията, този вид къщи са изключително устойчиви на земетръс.

Ниски разходи за отопление и охлаждане

При изграждането на сглобяемите метални къщи се използва изолация от два слоя гипсофазерни и гипсови плоскости, между които се поставя минерална вата, която осигурява изключително добра топло и шумоизолация на къщата.

5