Call us  0895 679936

ул. "арх.Камен Петков" 64

гр. Пловдив, 4000

Подготовка за строеж на сграда от метални конструкции

Популярността на сградите от метални конструкции през последните години нарасна доста, това е факт. Ако си мислите обаче, че е достатъчно да поискате да имате такава сграда, поръчате си металните конструкции и си я „сглобите” - лъжете се.

Преди да се заемете със строежа на какъвто и да е вид сграда задължително се минава през няколко важни етапа.

За да сте наясно с какво се захващате и да си прецените дали инвестицията си струва във вашия случай, ще разгледаме накратко задължителните етапи, през които трябва да преминете, преди да решите да си построите хале, гараж, търговски обект или друг вид постройка от метални конструкции.

Наистина, сградите от стоманени конструкции са много по - икономически изгодни, строят се бързо и имат дълъг експлоатационен живот и ние не отричаме това. Примерно, ако се нуждаете от склад, хале или промишлен цех, металните конструкции ще ви осигурят нужната сграда максимално бързо и ще платите за нея много по - малко пари.

Но не бива да забравяте, че макар халето ви да е построено от метални конструкции, то е сграда и като такава се нуждае от всички документи, разрешения и проект, преди да започне изграждането.

Преди да започнете строежа на халето или производствения цех, трябва да имате достатъчно собствена площ, върху която да го построите, като се спазват отстоянията от съседните имоти. Освен това ще ви трябва разрешение за строеж от Общината, която да ви разреши да построите халето си. Всички тези документи и разрешителни трябва да бъдат подготвени, преди всичко останало.

Следващият етап е да потърсите архитекти, които да изготвят проект на сградата от метални конструкции.  Въпреки, че можете да се възползвате от готови проекти, архитектите са ви нужни, за да сте наясно каква ще е крайната цена на сградата, как ще бъдат разположени помещенията, от къде ще минават ВиК, електричество и други важни неща, които трябва да бъдат предвидени, за да не бъдат допускани грешки.

5