Call us  0895 679936

ул. "арх.Камен Петков" 64

гр. Пловдив, 4000

Многофамилна жилищна сграда град Пловдив

Проектът за многофамилна жилищна сграда, който Ви представяме, предстои да бъде изграден в комуникативен район от широкия център на град Пловдив. Сградата включва пет надземни етажа и подземно ниво. Върху разгъната застроена площ от 1010 кв.м. са разположени 12 апартамента, 2 ателиета, 3 магазина, 3 гаража. В прилежащия терен са обособени и 7 паркоместа.

Централният достъп до жилищните етажи се осъществява от запад, като е предвиден още един вход – от противоположната страна на сградата. По проект не е предвиден асансьор. Вертикалната комуникация между отделните нива се осъществява чрез стълбището.

Търговските обекти са разположени на партерния етаж, с обособени входове откъм улицата. Зареждането с потребителски стоки ще се извършва от входа за клиенти. Изключение прави магазин №1, който разполага с втори вход от юг. Търговските площи са съобразени с нормативните изисквания, регламентиращи търговската дейност. И в трите обекта вътрешно стълбище осъществява връзката между търговската зала с разположеното на подземния етаж складово помещение.

В югозападната част на партера са разположени трите гаража. За удобство е предвидена директна връзка с жилищните етажи и втори източен изход към двора.

Първият етаж е зает от четири апартамента. Всеки разполага с антре, една спалня, общ санитарен възел – баня с тоалетна и една тераса ( за апартамент №1 терасите са две). Кухненският бокс, трапезарията и дневната са обединени в едно общо помещение. В апартаменти №1 и №4 е обособено и перално помещение.Жилищните площи са съответно 52,75 кв.м., 46,66кв.м.,40,17кв.м и 52,42 кв.м.

За втори жилищен етаж са предвидени два апартамента с почти еднаква площ – 99,40 кв.м. и 98,64 кв.м. В архитектурните разпределения на двете жилища са предвидени антре, две спални, баня, тоалетна, перално помещение и три тераси. Спазена е тенденцията за обединяване на кухненския бокс, трапезарията и дневната в едно общо пространство.

Третият жилищен етаж повтаря архитектурното разпределение на първия с незначителни отклонения, касаещи квадратурите и броя на терасите (апартамент №10 е с две тераси).

Последният, четвърти жилищен етаж е зает от два апартамента и две ателиета. Апартамент №11 (50,36 кв.м.) раполага с антре, ливингрум, спалня, общ санитарен възел – баня с тоалетна и две тераси, едната от които - панорамна. Апартамент №12 е с по-малка площ – 40,73 кв.м, на която са разположени антре, дневна-трапезария и кухнески бокс, организирани в едно общо пространство, баня с тоалетна и тераса. Архитектурното разпределение на ателие № 13 (31,19 кв.м) включва приемна,в която е поместен и кухненския бокс, санитарен възел и панорамна тераса. Ателие №14( 39,81 кв.м) е по-обширно и обхваща антре, приемна с кухнески бокс, кабинет, санитарен възел и две тераси.

Освен складовите помещения, на подземният етаж са разположени и 14 изби.

Функциалността на жилищата и комфорта на обитаване се дължат на рационалните пространствени решения на проектантите.

Проектът е съобразен с дестващите архитектурно-строителни норми.

Сградата притежава отлични топлоизолационни характеристики, а елегантно разчупената ѝ фасада се вписва в екстериора на района, в който е предвидено изграждането ѝ.

5