Call us  0895 679936

ул. "арх.Камен Петков" 64

гр. Пловдив, 4000

Жилищна кооперация в кв.“Хр.Смирненски“, гр.Пловдив

Проектът ще бъде реализиран в парцел разположен в един от най-зелените квартали на град Пловдив - „Христо Смирненски“. Модерният силует на обекта хармонира с архитектурата на околните сгради.

Върху застроена площ от 197,44 кв.метра са разположени избен етаж, партер с гаражи и шест жилищни етажа с обща разгъната застроена площ 1457.52 кв.м.

Архитектурните решения за организация на жилищната площ са компактни и функционални – нищо не липсва и нищо не е в излишък.  Своеобразният център на всяко от жилищата е т.нар. „ливинг рум“ -  обединяване на кухня, трапезария и зона за релакс в едно. Пространствата са отворени и разчупват стереотипа на отделните помещения. Стилът е изчистен, но дава възможност за ефектни интериорни решения при обзавеждането.  

Преодоляването на разлчните нива се осъществява чрез стълбище и хидравличен безшумен асансьор.

Нивото на избените помещения е под кота 0.00, т.е. етажът е подземен. 

Партерният етаж е разпределен между пет гаража с различна площ: 16,34кв.м., 17,17 кв.м., 18.83 кв.м., 20,28 кв.м. и  39,75 кв.м, които позволяват паркирането на личните автомобили на отделните собственици.

Върху площ от 213,19 кв.м на етажите от първи до пети са разположени ателие, двустаен и тристаен апартамент.

Ателието е със северно изложение. Площта му е 34,58 кв.м. Малко входно антре свързва санитарния възел, който е общ – баня и тоалетна, с  жилищната част. 

Тристайният апартамент заема 90,16 кв.м. Двете спални са ориентирани на север. Кухнята, трапезарията и дневната са организирани в общо пространство и имат южно изложение. Дневната има пряка връзка с терасата. Проектирани са общ санитарен възел – баня с тоалетна и втора тоалетна, разположена непосредствено след входа.

Двустайният апартамент има южно изложение и площ 60,57 кв.м.  И тук кухнята, трапезарията и дневната са организирани в общо пространство. До дневната е разположена спалня. Две тераси с южно изложение имат пряка връзка, съответно с дневната и спалнята. Предвиден е общ санитарен възел – баня с тоалетна.  

Всяко от жилищата има връзка със собствена прилежаща тераса.

Площта от 184,68 кв.м. на шести, последен етаж, е разпределена между две ателиета с площ, съответно 46,73 кв.м и 47,75 кв.м. и двустаен апартамент от 70,25 кв.м. Всяко от ателиетата има тераса, а апартаментът -  две тераси, съответно със северно и южно изложение. 

Пространството на жилищата в сградата е организирано пестеливо и функционално, без да се отнема от полезния обем на помещенията. Ателиетата и апартаментите са просторни и светли. Като цяло проектът съчетава класиката със съвременните тенденции в архитектурата.