Call us  0895 679936

ул. "арх.Камен Петков" 64

гр. Пловдив, 4000

ГОТОВ ПРОЕКТ НА КЪЩА "КАТЕРИНА"

ЗП: 
84.86 кв.м.
РЗП: 
178.39 кв.м.
Етажи: 
2 етажа
Цена: 

Цена за цялостно проектиране 4700 лв

Представяме Ви проект за масивна двуетажна жилищна сграда с разгъната застроена площ 178,39 кв.м. Проектът изцяло е подчинен на идеята за съчетаване на традиционното планиране на българската къща с новите тенденции в развитието на архитектурата. Пространството е организирано рационално и без излишни залитания в областта на модернизма. Предвидени са традиционни материали – тухли, дърво, керамични серемиди.

Сградата е подходяща за изграждане върху равнинен терен или такъв с незначителен наклон.

Чрез няколко стъпала се преодолява разликата между нивата на терена и първия жилищен етаж(84,86кв.м).Входът е ориентиран на север, а чрез антрето и коридора се осигурява достъп до отделните помещения. Непосредствено срещу входа е разположен просторният кабинет (11,66 кв.м). Отдалечеността му от активните потоци в къщата и ориентацията му на югоизток, далеч от уличния шум осигуряват оптимална работна атмосфера.

На първия етаж е предвиден общ санитарен възел – баня с тоалетна, като пералното помещение изпълнява и функциите на изолационно антре. Кухнята, трапезарията и дневната са обединени в едно общо пространство, в което отделните зони: за приготвяне на храната, хранене и отдих са ясно обособени. Дневната има директна връзка с малка, ориентирана на юг веранда.

На втория жилищен етаж (ЗП 93,53 кв.м) са разположени три спални помещения. Към родителската спалня е предвиден дрешник. Всяка от спалните има собствена тераса. Всички помещения от втория жилищен етаж се обслужват от един санитарен възел – баня с тоалетна.

Разполагането на помещенията от основните зони „ден“ и „нощ“ на два различни етажа е доказателство за архитектурно-пространствената адекватност на жилището. Прецизното разположение на отделните помещения, оптималната им площ и функционална обвързаност допълват усещането за хармония и допринасят за лесното поддържане на дома.

Позиционирането на къщата в парцела е по начин, който осигурява навлизане на градината в жилищното пространство, като по този начин се подсилва „предизвиканото“ спокойствие в него. По проект покривната конструкция е дървена. Като покритие се предвиждат керамични керемиди.

Силуетът на сградата е изключително елегантен и стилен. Къщата е подходяща за 4-5 членно семейство.

Изхождайки от начина на организираност на пространствата и съвременната визия, този проект може да задоволи всяка прецизна и нетрадиционна претенция.


Цена на проектите по всички части 4700 лв

Моля, прочетете какво е включено в цената тук

5