Call us  0895 679936

ул. "арх.Камен Петков" 64

гр. Пловдив, 4000

Готов проект за къща "Виктория"

ЗП: 
138.85 кв.м.
РЗП: 
227.28 кв.м.
Етажи: 
2 етажа
Цена: 

Цена за цялостно проектиране 3500 лв

В този проект, чрез съчетаването на модерни с традиционни архитектурни решения сме се постарали да създадем един тих, топъл и уютен дом, подходящ за четиричленно семейство. Пространствата са оптимално организирани – неблагоприятното северно изложение е заето от стълбището, сервизните помещения и входното антре, които служат и като своеобразна бариера срещу  шума. Всяка от двете функционални зони „Ден“ и „Нощ“ сме разположили на отделен етаж, като по този начин сме гарантирали условия за отдих и релакс без нарушаване делничния ритъм на живота на обитателите.

Застроената площ на първия жилищен етаж е 138,85 м², като сме предвидили неговото ниво да е 50 см над нивото на терена. Разликата се преодолява с три стъпала и от малка площадка се достига до сервизното помещение, подходящо за съхранение на градински принадлежности и инструменти, както и до ориентирания на север вход .

От малко, кокетно входно антре се достига до помещенията от група „ден“. Непосредствено след входа е пералното помещение. То служи като изолационно антре към общия санитарен възел – баня и тоалетна. Директно срещу входа е разположен просторният ливинг рум ( 48.60 м² ). Организирането на кухня, трапезария и дневна в едно отворено пространство е ефективно решение не само по отношение на площите, но и на комуникацията между отделните членове на фамилията. Този своеобразен център на дома има директна връзка с обширна веранда ( 38.22 м² ), която може се приобщи към жилищната площ през топлите месеци от годината.

Чрез стълбището се достига до втория жилищен етаж. Тук на 88.43 м² са разположени три спални. За децата са предвидени две от тях – със светла площ, съответно 13,65 м² и 12,86 м², ориентирани на изток и запад. Родителската спалня е по – просторна 15,79 м² . Тя е ориентирана на юг и има директна връзка с терасата.

Всички спални са с изглед към двора и градината. Тази ориентация осигурява по-добри условия за отдих, далеч от уличния шум. Един общ санитарен възел (баня с тоалетна) обслужва и трите спални.

Използвайки пестеливо пространството, сме се постигнали усещането за цялост, рационализъм и естетика. Проектът е изготвен така, че собствениците, влагайки своето усещане за делничност и хармония, да го превърнат в мечтания дом.


Цена на проектите по всички части 3500лв.

Моля, прочетете какво е включено в цената тук

 

 

Още готови проекти на къщи от Архитектурно студио "Пловдив Дизайн"