Call us  0895 679936

ул. "арх.Камен Петков" 64

гр. Пловдив, 4000

Вътрешни метални стълби – достъпният разкош

Вътрешните стълбища са не само архитектурен елемент, а и част от интериорния дизайн. Различните видове изискват различна площ, а начинът, по който изглеждат, определя цялостния стил и атмосфера в помещението. Ето защо е изключително важно видът им да бъде изяснен още при създаването на архитектурния план на сградата.

 

Този път искаме да представим на вашето внимание металните стълбища. Разбира се, те са далеч от класическия стил на бетонните, но несъмнено притежават своите предимства, които ги правят предпочитани за много от нашите клиенти. Ето част от най-приятните им характеристики.

 

Предлагат всевъзможен дизайн

Когато говорим за метални стълбища, имаме предвид, че конструкцията, която ги поддържа, е изградена от метал. И това е единственото общо между невероятното разнообразие на варианти, което ще видите. Първо, стълбището може да има различна форма – кръгло, овално, право, със или без площадки. Второ, на конструкцията можете да монтирате всякакъв вид стъпала – дървени, метални, стъклени, във всевъзможни форми. Трето, можете да слагате всякакви перила – изчистени метални профили, ковано желязо в разнообразни извивки, дървени елементи, стъклени панели и т.н. Можете да избирате различни цветове, различни стилове и на практика да направите всичко, което въображението ви може да сътвори, за да създадете интериора си по свой собствен вкус.

Ефирни са

Металните стълбища нямат нужда от големи и обемни структури и могат да бъдат толкова изчистени във визията си, че да останат почти незабелязани. През тях ще можете да виждате всяка част от помещението и да се радвате на всеки слънчев лъч, влязъл в него. Още по-невидими стават, ако върху леката метална конструкция монтирате стъклени стъпала.

Заемат малко място

Именно металните стълби ще „изядат” най-малко от помещението, в което ги поставите. Металната рамка, върху която се монтират стъпалата, рядко излиза извън размерите на самите стъпала – нещо, което няма как да постигнете с дърво, бетон или камък. Така заемат малка площ, а пространството под тях остава свободно и ще накарате стаята да изглежда по-просторна. На практика ще ви остане повече място, което да използвате, както ви харесва. Ето защо металните стълбища са изключително удобни за малки жилища, но създават уют и в големите.

Здрави са

Няма спор, че стоманата и желязото са изключително здрави материали. Те понасят големи натоварвания и именно това позволява малките им размери.

Вечни са

Освен че са здрави, металните стълбища не се поддават на външни влияния. С времето не променят формата си, не се влияят от температурата и температурните промени, не се изтъркват, не се амортизират и са на практика вечни. Дори да се появят проблеми в сглобките или да се повреди стъклено/дървено стъпало, това може лесно да бъде ремонтирано. Основният им враг е ръждата, но за да се предпазите от нея, достатъчно е веднъж на няколко години да полагате грижи за покритието.

Икономични са

Казваме го последно, но това винаги е важно: металните стълби са относително евтини. Ако пък сте любители на скъпите придобивки, винаги можете да ги довършите с луксозни елементи от метал, дърво или стъкло и да създадете истински шедьовър на интериорния дизайн.

И ако току-що решихте, че стълбите във вашия дом трябва да бъдат задължително метални, не забравяйте да се посъветвате с вашия архитект. Само така новото ви стълбище ще бъде не само красиво, а и функционално, и здраво.